|
| Shkruaj nje poezi | |
|
+30Kitty DarkAngel GLADIATORI_VERDHEBLU_ULTR Ferrari **ViCtOrY** stigmata toni montana dankan del piero elvis pablo_escobar Greta JennY_Valo pasion cobain devil princess didi xhesib rexhi 50 rebel xhen shefi jurgeni elda El_ninjo AI_CUNI_ATJE azrael Mikona fefe_metallica Ermagedon 34 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Ermagedon
Numri i postimeve : 1630 Age : 33 Registration date : 19/01/2008
| Titulli: Shkruaj nje poezi 26/1/2008, 12:12 am | |
| Ne takimin e par digjem si zjarr Ne takimin e dyt te dua si syte Ne takimin e tret te dua per jete Ne takimin e katert nje puthje me hater. | |
| | | fefe_metallica
Numri i postimeve : 1517 Age : 33 Registration date : 23/01/2008
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 29/1/2008, 8:12 pm | |
| tani po shoh kete liber gjeografie sa mire qe nuk paten detyra shtepie kete mesuese do ta fus brenda nje kutie , sa do ti shkonte emri Razie . ajo e kam me mua gjithmone do ti jak 1 kg limon qe te me leje rehat dhe me heret te shkoj ne shtrat . Ajo mesimin po shpjegon ne dore shkumesin po shtrengon kujt ti gjuaj ajo po mendon shenjestra jam une me tha ti merrja nej kafe me shkume por kafe me shkume nuk kishte : keshtu qe ajo ma rrasi ne koke me shishe
per zoj Migenen ne 8vjecare ! | |
| | | Mikona
Numri i postimeve : 181 Age : 32 Registration date : 24/01/2008
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 1/2/2008, 5:56 pm | |
| E mora zemren time E ndava ne dy pjese Nje pjese ta dhashe ty Si kujtim te dashurise te mbese
Mijera enderra per ty i thura Neteve te pagjuma ne vetmi Veē ty te doja i dashur Ne zemren time ishe veē ti
Ti luajte me ndjenjat e mia e vrave shpirtin tim si nje gote e kristalte me theve ēdo enderrim
Tani me thua se me do Kerkon dhe gjysmen tjeter te zemres sime Mos u lodh mos u mundo Ajo tashme u be therrime
E nese te dukem e ftohte e syte e mi s'kane me shkelqim e ke fajin ti i dashur qe u talle me dashurine Me thuaj lule, kush valle, Syve trishtim ju paska hedhur? Qiellin tend, kush e ka vrare? Diellin tend kush e ka vjedhur?
Kush ta vodhi ty blerimin!? Vjeshta ndoshta, apo, kush!? Mbi ata sy, kush guxoi! Te hidhte uje porsi mbi prush?
Ne qofsha une, qofsha mallkuar Le te paguaj per te gjitha Ne ferr te digjem perveluar Se te dashuroja sdita. (se kam bere une ne fakt, kusherira ime) | |
| | | Mikona
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 1/2/2008, 5:57 pm | |
| Nese zemra te eshte thyer, dhe ti akoma po derdh lot, mos ja fal zemren zhgenjimit, jo kjo bote nuk eshte e kote.!
Nese shpirti te eshte vrare, nese besimi te mungon, mos ja humb syve shkelqimin, sepse dikush te tradheton.
Ngrije koken,ec perpara mposhte dhimbjen dhe mos qaj harro te keqijat e kesaj bote, dhe me te ardhmen syte mbaj.
Jeto jeten se eshte e bukur, ngriu ec para dhe behu flutur, jeto,jeto dhe mendo lumturine, dhe nje dite do njohesh vertet dashurine. | |
| | | Mikona
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 1/2/2008, 5:58 pm | |
| Meri endrrat, shuaji yjet Bej ēte duash per mua Shuaj ēdo zjarr Vetem me thuaj te dua Para se te shkoj ne varr
Lojrat e dashurise I bien ne qafe rinise Atje ku sduron Fillon e loton. | |
| | | Mikona
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 1/2/2008, 5:58 pm | |
| E di se je zemeruar Nje fjale sme flet Por ne jemi dashuruar Dhe do duhemi per jete.
Nuk e mendon se sa po vuaj Vras mendjen, vetem per ty Mos valle te dukem e huaj Qe fjalen te dua sma thua ne sy | |
| | | Mikona
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 1/2/2008, 5:59 pm | |
| Pendim Do te pendohesh nje dite kot, do te te zen mekatet e tua, mos harro se eshte nje Zot, qe te sheh ty e me sheh mua.
Mos me pyet si jetoj kur me ke lene vete, mos kerko falje nga zemra se njeher e vret.
Mos trokit me ne deren time, se ajo eshte mbyll, se ne zemren qe theve kurre s'ke per te hyre.
Mos me thuaj qe me ke dashuruar, tani eshte vone shume per tu penduar. | |
| | | Mikona
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 1/2/2008, 6:00 pm | |
| edhe keto te tjerat qe postova ia kam mar ne ditarin e saj, mesa duket jo gjithmone dashuria ka fund te bukur, shume vuajne... | |
| | | azrael
Numri i postimeve : 752 Age : 32 Registration date : 24/01/2008
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 1/2/2008, 6:58 pm | |
| o mikone urime per punen je lodh ndonje cik apo copy paste. | |
| | | azrael
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 1/2/2008, 7:00 pm | |
| [b]o malet e kolumbise dhe ju o spacatoret me na. fushat e mbjella me bar qe ju dredh ndermend dite e nate.
Dredh ndermend dite e nateeeeeeeeeeeeeeee! | |
| | | azrael
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 8/2/2008, 5:19 pm | |
| keto poezite i gjeta ke ruaj materialet e "global net" Nese prej meje mendja s'te hiqet, Nese per mua zemra te digjet, Ateher afrohu dhe me prit pak mua, Se do te vij ngadal qe te them TE DUA
---------------------
Te puth buzen qe te flejsh embel, Te puth syrin qe te shofish enderr, Te puth faqen qe te ndjehesh mir, Me 1000 puthje te them naten e mir.
---------------------
Tė dua, pėr ty vuaj! Tė dua, pėr ty shkruaj! Tė dua, pėr ty ėndėroj! Deri nė vdekje ty stė harroj!
-----------
Njė ditė Zoti po mendonte, diqka zemrės time ti dhuronte.. te gjith engjujt rreth vetės mblodhi dhe pėr zemrėn time vetėm ty tė zgjodhi.
-----------
Ti fali syt, nėse ti i shikon! Ti fali duart, nėse ti i shtėrngon! Ta fali shpirtin, nėse ti mė pėrqafon! Ta fali zemrėn, nėse ti mė don!
-----------
Nė mes tė natės po kėrkoj dritė..? Nė mes tė borės po kėrkoj ngrohtėsi..? Nė mes tė dimrit po kėrkoj veren..? Nė mes tė zemrės tėnde smund ta gjej vetėn..?
-----------
Si ndihesh sonte kur afer sme ke? Si te kalon nata kur mua sme sheh? Si te rin qeta buzet e tua? Si te shkon kjo jetti zemer pa mua?
-----------
O bilbil I bukur shko ku te them un, Nese e gjen ne gjum puthe nje her nga un, Nese e gjen te zgjuar thuj, Se ende nuk e kom harruar
?
-----------
Qme duhen syt kur nuk shihemi? Qme duhen kembet kur nuk takohemi? Qme duhen krahet kur nuk perqafohemi? Qme duhet zemra kur nuk dashurohemi ???
-----------
Pash nje lule dhe mendova: erdhi pranvera
Pash shiun dhe mendova: Dikush atje lart po qan
Pash trishtimin ne syte e nje femije dhe mendova: Ndoshta ka nevoje per ngrohtesi
Dhe me vone te pash ty dhe ne fund e kuptova se kam akoma nje arsye per te jetuar.
-----------
T'kam dasht me zemet t'kam dashut me shpirt Qe ti prej meje do me ik kurr nuk e kam dit Nje zemer e pata dhe ate ta fala Ma more ma theve dhe per jet ma ktheve Me fjal me the te dua Me zemer me the sje per mua
-----------
Dua te shkoj Dua te harroj Por dije nje gje Qe gjith te perkujtoj
-----------
Ne thellsine e zemres time eshte vendos nje emer Pergjithmone kete emer do ta mbaj ne zemer
------------------
Lumturine kerkova por une nuk e gjeta, Idealen ma dhurove ti vet por kurre nuk u zbeha, Dashurine per ty e ruajta ne fshehtesi, Por i kam treguar dikujt dhe ti mire e di, Sa here ti me vjen prane meje, Une bie ne mendime sepse ti je ilaqi i zemres sime
----------
Dashuria u jep mend Ayre qė s'kanė Ndėrsa u merr mend Atyre qė kanė
------------------
Ne shqiptaret e kemi tradit Qe t'a duam njeriun me zemer e me shpyrt Jemi xheloze por kemi te drejt Se dashuria e shqiptarve eshte shume shtrenjt
----------
Nenaten e qete ne gjumin e lete kur me kujtohesh ti nuke mundem me fjet
------------------
Pse mkriove perendi qe te vuj per dashuri Pse me lindi nena ime qe te jam me shum kujtime, Oh kjo jete sa e shkret un pa ty vetun me ndejt.
Rruget jan te gjata Netet jane pa fund Qendroj larg teje e ste gjej askund, Eja ti pran meje mos me le ne vetmi Lejoma te puthi njeher dhe t'a largoj ket merzi.
----------
Njeriu pa dashuri si nena pa femije Buza e pa puthur si lulja e keputur Zemra ne vetmi si bora u shkri...
---------------
E pranoj se jam fajtor qe ty zemren ta kam thy E pranoj se kam gabuar qe ty shpinen ta kam kthy E pranoj se zemra jote dhimbjet nuk i meriton E pranoj se n'jeten time me mungon me mungon Jo s'te harroj kurre s'mundem ty t'mos dashuroj
----------------------
E mallkoj diten qe te pash. E mallkoj shiqimin qe ta dhash. E mallkoj buzqeshjen qe ta dhurova. E mallkoj veten qe ne ty u dashurova.
-----------
do te behem zog e ti se do te me njohesh do te vi ne dasem kur ti te martohesh do ti bi daulles per lamtumiren tuaj kurse une i mjeri vetem, vuaj dhe vuaj
te deshiroj fat ne jet nje trup me shendet ne shtepi harmoni dhe dashuri pa kufi
------------------
Ore djal ore djal po ti tham nja dy tri fjale sie ke nis hiq mire s eki po veq vazhdo se vete e di
kur te lodhesh nga kjo loj mos mendo t'kthehesh perser s edhe une do di te jetoj ta bej jeten sikur ti....!!
------------
zemra zemres i bon lutje dashuria e par fillon me Puthje zemra e femres esht hotel kush don hin e kush don del po zemra e mashllit esht si gur kush hin brenda nuk del kurr
----------------------
Nuk jam poet, tė shkruaj poezi Por fjalėn tė dua, E shkruaj vetėm pėr ty Bilbili nė degė Sa bukur kėndon Ti puthsha buzėt Ti qė e lexon
------------
Sikur lulja pa arome sikur perla pa shkelqim ashtu do ngelem une n,q,s ti nuk je shpirti im
-----------------
Dashuria fillon me nje shikim, vazhdon me nje buzeqeshje, zmadhohet me nje puthje, dhe perfundon me dy pika lot.
--------
Zemra lengon vajtimi shpejton dashurinė e parė do ta kujtoj edhe nė varrė. Do te bėhem shkrumb e hi do te tretem nga njė dashuri zemra me thot tė dua pse me ben kaq shumė tė vuaj?
Gjithmone kan thėnė nga urrejtja e tepert shfaqet ndjenja e dashurise dhe shfaqet ne horizont.
-------------
Eh ta dish sa shume te dua do te rrije veq me mua, dua ti ndjej buzet e tua, dhe fjalet qe vetem ti mi thua.
---------
Une dhe ti ti dhe une me nje fjal te DUA SHUM
--------------
Kujt i thua lule kujt i thua hen kujt i thu princeshė si mu ke then A te duket njejte kur e perqafon athu nje qast ndalohesh mbyll syte e mė kujton..! Athu te rren mendja me kerkon ne shpi po vendi im eshte bosh une mungoj te ti..!! | |
| | | azrael
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 8/2/2008, 5:22 pm | |
| Jeta, dhurat e natyrės. Dashuria, dhurat e jetės, Puthja, dhurat e dashuris. Fundi i tė qeshurit ėshtė mėrzija. Fryti i tė qarit ėshtė ngushllimi. Bukuria e njeriut pėrbėhet nga bukuria e fjalės qė flet. ________________________________________ ________________________________________ **Pa ty** ________________________________________ Ēdo Dit pa ty, ėshtė sie njė dit pa diell. Ēdo mbrėmje pa ty, ėshtė si njė nat pa yje. Ēdo or pa ty, ėsht si njė jetė pa ndjenja. Ēdo minut pa ty, ėshtė njė minut si mos te isha nė jetė. Ēdo sekund pa ty, ėshtė si mos tmė reh zemra. ________________________________________ - ĖNDRA - ________________________________________ Njė ėndėrr plot ngrohtėsi dhe dashuri , njė ėndėrr plot emocione dhe ndjenja , njė ėndėrr plot vujatje dhe mendime , njė ėndėrr ku mundem te them TE DUA , dhe shpresoj se nuk do tė jet vetėm nė ėndėrr ________________________________________
- VETEM TI - Smundem tė mendoj diqka mė tė mir nė jet , se tė dashuroj,tė kam afer tė ledhatoj , ti ndjej puthjet tua , ta ndjej ngrohtėsin tėnde, Smundem tė mendoj diqka mė tė mir nė jet qė ti tė jesh i imi dit dhe net pėr mira vjet , pėr gjithmon, Smundem tė mendoj diqka mė tė mir nė jet qė tė vdes pėr ty i dashur , Sepse jeta ime pa ty nuk ka kuptim. mė mungon shumė, ani kisha dėshir qė tė jem pran teje. _______________________________________ ________________________________________ SMUNDEM TE HARROJ ________________________________________ Si mundem tė harroj njė djalė qė e kam dashur e ti si mundesh tė harrosh nje vajzė qė nė zemėr tė ka mbajtur , Si ke guxim tė harrosh atė qė kurrė stė ka urrejtur Si ke force tė largohesh nga ajo qė tė don pėr jetė? ________________________________________
________________________________________ ________________________________________ Dashuria ________________________________________ Dora mė shkruan Zemra mė lėndon, mė shkruaj i dashur nė qoft se mė Don! ________________________________________ ________________________________________ Mbi detin e qetė.... ________________________________________ Mbi detin e qetė lunnduronte njė fletė mbi tė ish shkruar "Tė dua pėr jetė" Po se besove, puth buzėt e mia qė tė kuptosh se ē'ėshtė dashuria. Tė dua aq sa mė do ti mua, dhe do tė dua gjersa tė tretem nė qoftė se me ty do tė mbetem. ________________________________________________________________________________ Tė Dua! ________________________________________ Sikur qelli te ish letėr dhe deti tė ishtė bojė, nuk do shkruaja azgjė tjetėr vec se ty i tė dashuroj. E di qė sje pėr mua, po desha tė tė them "TĖ DUA" ________________________________________ ________________________________________ Mos bėj! ________________________________________ Mos bėj qė jeta ime tė duket kot, mos bėj qė nga syt e mi tė dalin vec lote. Mos bėj qė vdekjėn ta kėrkoj, se vetėm e vdekur mund tė tė haroj. ________________________________________ ________________________________________ Ruaje kujtim nga shpirti im! ________________________________________ Lexo kėtė mesazhė qė del nga shpirti im e nė me do ruaje si kujtim Grise nėse s'mė do, bėje cop e therime, po ta dish bashkė mė tė ke thyer zemrėn time. ________________________________________ ________________________________________ Digjem pėr ty! ________________________________________ Mė fal njė buzqeshje zemrėn mos ma lėndo, mė thuaj dhe njėherė tė dua dhe fort mė pėrqafo. Z'dua ta di se cila je, kjo zemėr pėr ty po rreh, ky sy pėr ty po qan, sepse dua tė tė kem pranė. Nėse njė ditė do bėhem hi, ta dish se jam gjegur pėr ty. ________________________________________ ________________________________________ Tė dua shum ________________________________________ Unė stė kėrkoj tė mė duash shumė, por tė paktėn ēerekun nga sa tė dua unė. Ndoshta t'jetoj pak se jeta rrjeth si lumė, ku i dihet jetės ndoshta s'jetoj dhe shumė. Me ditė apo me vite, por sa te jetoj, vec teje tjetėr kurrė s'do dashuroj. ________________________________________ ________________________________________ Shpirti im ________________________________________ Shpirti im lėkundet si tėrmet. Atė ditė qė do me dashurosh nė botė do bėhet qamet. Tė betohem me Zot e se ty tė dua pafundesisht. E dashura ime tė lutem kthehu pėrgjithmon se zemra ime ty po tė kėrkon. Unė pėr ty shumė po vuaj e kėtu pa ty vetja mė duket e huaj. ________________________________________ ________________________________________ Meritoje dhe mere ________________________________________ Mos e merr tė bukur se tė tradhėton, mere tė thjeshtė, ashtu sic e meriton. ________________________________________ ________________________________________ Dua veē njė ēast! ________________________________________ Veē njė ēast do doja, veē njė ēast zėrin ta dėgjoja, do tė doja veē fytyrėn ta shikoja, do tė doja veē njė ēast me ty tė qėndroja, do tė doja veē njė ēast puthjen tėnde ta shikoja, do tė doja veē njė ēast dashurin ta kujtoja. ________________________________________ ________________________________________ Dashuria jonė ________________________________________ Lulja cel --> thahet, uji gurgullon --> ftohet, aklispsi fillon --> mbaron, Dashuria jonė lindi dhe do tė ngelet pėrgjithmonė. ________________________________________ ________________________________________ E humba dhe vetveten ________________________________________ Duke humbur ty E humba dhe veteveten Dhe tani spo gjej dot As njėrėn as tjetrėn. ________________________________________ ________________________________________ Mes akullnajave tė shpirtit ________________________________________ Mes akullnajave tė shpirtit Vrapoja, Tė gjeja vullkanin e dashurisė. Por mė kot mė kot u lodha Mes akullnajave vullkan skish. Njė fjalė e pathėnė mbeti. Njė varg qė kurrė nuk u shkrua, Kujtimin tėnd thellė nė zemėr Groposur Pluhuri I harresės e ka mbulua Unė hesht ti hesht Kush tė flasė? Unė qesh ti qesh Kush tė kujtojė Tiktakėt e zemrės Qeė nuk pushojnė? ________________________________________ ________________________________________ Bukuria! ________________________________________ Njerėzit nga bukuria mos I shiko Se ajo shpejt tė gėnjen Tė tjerat shihi dhe mendo Pastaj thuaj mė pėlqen ________________________________________ ________________________________________ Bukuria! ________________________________________ U prish bota, u prish dynjaja, dhe hupi krejt marrja. Ra fustani, dul miniqi, ma shum se shkolla, punon kafiqi. Del plaku ne qershi, e hek plistin mu ba mafi....!! ________________________________________ ________________________________________ Dhimbje nė Zemėr ________________________________________ Avione qė ulen Tė tjerė qe ngrihen Valigje qė zbrazen Ėndrra qė fiken Sy tė pėrmalluar Njė lot I patharė Buzė qė dridhen E sthonė dot nje fjalė Njė zemėr e lodhur Nga zhgėnjimi tkurrur Njė ėndėrr e tretur Nė shkretirė nė pluhur Njė yll qė mė ndjek I heshtur nga lart Me lodhi gjithcka Shpirti mu plak Mė lodhi ky fat Mė hedh e mė pret Dhimbja sot qan Mė lodhi kjo jetė. ________________________________________ ________________________________________ Kush? ________________________________________ Kush troket sonte nė derė? kush me fal pak dritė nė terrė? kush jeton sonte pėr mua? kush mė thotė sonte TĖ DUA? ________________________________________ ________________________________________ Nė udhėkryqin e zemrės time! ________________________________________ Nė udhėkryqin e zemrės time, Ke kujdes. Mos e humb rrugėn, se aty tė pres. ________________________________________ ________________________________________ Loti ________________________________________ I ra zemrės e biroj, I ra gurit e shkatroj, I ra lules e vyshku, I ra hekurit e dryshku. ________________________________________ ________________________________________ Tė vėshtira jan ditėt ________________________________________ Tė vėshtira jan ditėt, kur syri tė loton, kur zemra nuk e gjenė atė qė shum e don. ________________________________________ ________________________________________ Helmi i zi ________________________________________ E kam njė kuti me helm tė zi Nėse do tė fejohesh pėr tjetrin unė do ta pi!!! ________________________________________ ________________________________________ Te bollnica ________________________________________ Te bollnica tė takova propozimin ta ēova taj knishkėn e oviratshe sejvin ma capatshe. ;-) ________________________________________ ________________________________________ Dashuria ________________________________________ Kur tė pash mė lindi simpatia Kur mė buzėqeshe e dita se qenka dashuria, por kur mė fole e dita qė dot mė thuash TĖ DUA kėt e vrejta nga buzėt e tua. ________________________________________ ________________________________________ Mė the..... ________________________________________ Mė the I LOVE YOU mu duk fjal pa kuptim, Mė the TI AMO mu duk mashtirm, Mė the ICH LIEBE DICH syt mi qorove Mė the TĖ DUA zemrėn ma gėzove! ________________________________________ ________________________________________ Nė emėr..... ________________________________________ Nė emėr tė jetės Jeto pėr mua! Nė emėr tė dhimbjes Vuaj pėr mua! Nė emėr tė dashuris Mė thuaj TĖ DUA! E kur tė vdes un Ti tė jesh me mua! ________________________________________ ________________________________________ Njė kėshill ________________________________________ Njė kėshill: ke kujdes! Njė kėrkes: mos ndrysho! Njė dėshir: mos mė harro! Njė genjeshter: nuk tė dua! Njė e vėrtet: mė mungon pėr jetė! ________________________________________ ________________________________________ Dy zemra ________________________________________ Dy Zemra lindin Dy Zemra qeshin Dy Zemra qajnė Dy Zemra vdesin. ________________________________________ ________________________________________ Nuk mė duhet ________________________________________ Nuk mė duhet kjo jetė Nuk mė duhet kjo rini Kur s'tė kam afėr meje Gjithmonė do tė vuaj pėr ty
________________________________________ ________________________________________ Mos i beso askujt ________________________________________ Mos i beso askujt, e mos e urrej veten por mė beso mua, qė pėr ty e jap jetėn. Edhe pse je larg, asgjė smė pengon. Largėsia na ndan, Dashuria na bashkon! ________________________________________ ________________________________________ Unė pėr ty ________________________________________ Unė pėr ty e shes traktorin, me gjith okumllatorin, oj prepalic, si ma preve zemren me brusalic, tu m'shetit naper ulic, me kolic ma theve komen, me bone pėr n'bullnic! ________________________________________ ________________________________________ Pyete Zemrėn tėnde! ________________________________________ Nėse je i vetmuar, nėse je nė mendime, pyete zemrėn tėnde! A e don zemrėn time? E kam njė dėshirė, ėshtė shumė e thjesht, tė isha afėr teje, tjetėr s'kisha desht! ________________________________________ ________________________________________ Nė mesin e natės ________________________________________ Nė mesin e natės, nė terrin e zi, unė rri e zgjuar, dhe mendoj pėr ty! ________________________________________
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 9/2/2008, 12:03 am | |
| Me puth,te te puth,me dashuro,te te dashuroj,me ledhato,te te ledhatoj,me mbaj ne zemer,te te mbaj dhe un ty,bej pak per mua,se bej me shum per ty,mos u largo nga un,se te dua shum,nese me lendon,syri te verbon,ku asnje tjeter dot nuk shikon,ata sy jan vetem per mua,nese iken kam per ti verbuar. | |
| | | AI_CUNI_ATJE
Numri i postimeve : 967 Age : 37 Registration date : 08/02/2008
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 9/2/2008, 12:09 am | |
| Bie shume shi tani. Mua po me ngaterrohen kembet neper vrazhden e kujtimeve. Ne cdo cep te kujtimeve tona ka shi... A thua valle e ndjen koha ndarjen tone? Ti me premtove dashuri te perjetshme dhe atehere koha qeshi me ne me lot-shi... Po sot cfare bejme akoma te ndare?! Pse nuk e sfidojme kohen e cila prap qesh... Qesh me lot-shi... | |
| | | AI_CUNI_ATJE
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 9/2/2008, 11:38 am | |
| VAJZA DJALI & DROGA
Vajza 17 vjecare tmerresisht dinte te dashuronte, dhe djali 20 vjecar dinte t'ja vleresonte. Vajza e donte aq shume sa per te falte gjithcka, dhe djali e donte, po vajzes kurre nuk ja tha. Po djali ne zemer mbante nje sekret, qe nuk ja tha as te dashures se vet. Vajza ia falte gjithe dashurine, por djali tek droga gjente qetesine. Sekretin e djalit vajza s'e kish zbuluar, qe djali drogohej ajo s'e kish kuptuar. Dhe ditet iknin,iknin nje nga nje dhe djali keqesohej, keqesohej gjithmone e me. por dhe per djalin erdhi nje dite e mallkuar, vajza zbuloi sekretin kur i pa shenjat ne duar. Ia mohonte djali"-asgje s'eshte e vertete,mos i beso syve,besome mua qe te dua perjete"
Vajza me lot ne sy nga djali u largua, ai e ndoqi nga prapa falje per ti kerkuar. "-lerme te qete-i tha vajza,-me mos me kerko lerme te qete te lutem,ne verte me do. -Te lutem mos vrapo,te lutem ti ndalo Pritme e dashur te them vec nje fjale..."
vajza djalin nuk e degjonte me lot ne sy ajo vetem vraponte
"-Kujdes-bertiti djali -kujdes,nje makine!" Por vjaza se degjoi, nuk e ndaloi shpejtesine. Frenat shoferi dot nuk i ndaloi, mbi vajzen shkelen ato dhe ajo ze me s'leshoi. te gjithe u mblodhen mbi vajzen e shkrete te gjithe po ulerinin per ate jete, ate jete qe vdiq nga e shkreta dashuri.
Ah-tha vajza,-sa e veshtire qenka kjo jete ta dish sa te kam dashur... te kam dashur vertete. Duhet te mesosh problemet pa droge ti kalosh kam frike te vdes,kam frike s'di ku do te shkoj te lutem ndihmome se vdekjen se meritoj. Vajza mbylli syte dhe driten e diellit me se pa nje lot qe i pikonte ngadale,ne faqe iu tha.
"-Jooooo-thirri djali i mbytur me lot,- -mos me ler se pa ty s'jetoj dot. Falme te lutem,falme ne te kam genjyer falme qe ste kam treguar, ti se meritoje vdekjen,e as ajo ste meritonte pse te mori ty ,valle mua pse s'me donte? Une gjysem njeri isha dhe kur isha me ty po tani ,c'jam valle? Nje cope mishi me dy sy. Por une s'te le vetem,do vdes per dashurine, dhe ne boten tjeter them te gjej qetesine.
Kujtova se tek droga do te gjeja qetesine, kujtova se me droge s'do te lendoja dashurine. Kujtova se droga ishte gjthcka, por ishte ajo qe pa dashurine mua me la. Ti ishe e dashur,viktime e dashurise time, ti ishe e dashur ajo qe me hoqi nje dhimbje. Por une s'te le vetem, tek ty do te vij, te jemi te dy bashke dhe atje te gjej qetesi."
Te dy i varrosen ,i varrosen prane qe te mos ndaheshin kurre, e tani asgje me nuk i ndan. Dhe mbi varret e tyre u shkruajten keto fjale:
"TE VDESESH PER DASHURINE ESHTE DICKA E RRALLE"
Ja -thoshte dikush- ja cmund te bej nje njeri, mund te japi dhe jeten te vdesi per dashuri!!!... | |
| | | AI_CUNI_ATJE
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 9/2/2008, 11:50 am | |
| Pėr njė zhgėnjim
Mendoj njė ēast dhe shkruaj
Dashuria tė kėnaq kur e ėndėrron, kur e prek tė djeg, afshi i saj tė mbyt, kujtimi i tij tė torturon ēdo mbrėmje... puthjet, pėrkėdheljet, pėshpėritjet nė vesh mbytin botėn qė ti njeh, bėhesh fantazėm e destinuar pėr tė shėtitur nė iluzione, nė njė kontinent tė bardhė. Dashuria tė bėn tė buzėqeshėsh mes lotėsh kur faqet e skuqura pėrcjellin kripėsinė e tyre e djegin; kur njė zile telefoni e dikujt pa emėr qė ka ngatėrruar numrin bėn qė nė njė ēast tė tė ndali zemra. Dashuria bėn tė sillesh ēuditshėm: i thua tė gjithėve mirėmėngjes me fytyrė tė lumtur, pėrqafon dikė pėr tė cilin sta ndjen hiē, i bėn komplimenta njeriut me antipatik qė njeh, e pėr njė ēast e harron atė qė sapo the, buzėqesh me mendimet e tua, sepse aty je vetėm ti dhe ai qė do, e ēdo qenie tjetėr ėshtė njė interferencė vale qė kalon shpejt e stė prek
Dashuria sjell kujtimet kudo ku je, tė ndjekin pas si qenushė lozonjarė, luajnė me ndjenjėn tėnde, e bota jote bėhet e vogėl e njėkohėsisht e paanė, se dashuria jote ėshtė e madhe por bota jote e nxė, uraganin e ndjesive, zjarrit, pluhurit tė ėmbėl tė ėndrrave dhe sheh, ai vėrtitet rreth figurės sė personit qė adhuron, ēuditėrisht duket kaq qartė figura e tij, si kristal i shkėlqyer mes errėsirės. Dashuria ėshtė e tillė: plot iluzion, mashtruese, veshur me pluhur dėshirash e ėndrrash, bota qė nuk ėshtė... kurrkundi i Piter Pan, kontinenti pas njė ylli atje lart, ku ēuditėrisht zbarkon pėrher e pėrher. Shpesh mendoj: Jam e dashuruar me ty apo me dashurinė Ti je tepėr njeri dhe veshur me dashurinė dukesh i pėrkryer, ti edhe me lėndon, por nė ėndrrat e mia mbetesh i vetmi balsam Harron edhe ndjenjat e mia shpesh por mes zemėrimit tim tė pėrqafoj se kėshtu e ndiej Pėrsėri harroj atė natė kur mė le vetėm e unė kisha nevojė pėr ty Nuk e di a jam sjellė ndonjėher unė kėshtu me ty...? Mendoj shumė gjera Eh dashuria duhet tė jetė e tillė! Tė urrej mes dėnesash zemėrohem kur mė lėndon zemrėn betohem tė t'i them tė gjitha kėto nė sy tė tė lėndoj edhe unė qė ti ta kuptosh se ēmė bėn tė kaloj Dua tė tė prek zemrėn, pa ta zbuluar frikėn time se nuk dua qė t'i tė mė shkelėsh.. Pastaj tė takoj... Dashuria ėshtė e sėmurė ėshtė e tillė... Kur tė shoh, njė perde e verbėr i hidhet ēdo dite, minuti ēdo sekonde tė kaluar Quhet e shkuar, edhe cikloni i zemėrimit tė njė ēasti me parė Fashitet. Shoh veē tė tashmen, ti je ketu, tė ndiej, shijoj shikimet e tua tė dehura, buzėt e nxehta, puthjet e gjata... Dashuria ėshtė kėshtu: Gabimet e tua fillojnė nga e para e ēdo betejė e mendjes time pas tyre shkon ndiej se kjo kthehet pėrher nė ASGJE... | |
| | | El_ninjo
Numri i postimeve : 526 Age : 34 Registration date : 01/02/2008
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 9/2/2008, 1:14 pm | |
| Ty po te drejtohem,vajze moj syzeze me do a sme do,kjo eshte hipoteze
Pamja jote e embel,posi teoreme kur te shoh perpara,sikur zgjidh probleme
Ti je elegante si ekuacion mesi yt i holle posi ypsilon
Supet delikate,pika infenksioni qafa si cilinder,koka si trung koni
hunda si segment,posi reze drite veshet simetrike balli si orbite
Buzet si elips,mjekra si kupole syte si dy vatra,vetull parabole
Cmi ke ndare aq bukur floket si spirale oj tu thafte dora si me simetrale
reze rezatojne syt e tu te qeta njeri reze alfa,tjetri reze beta
per ty psheretimat qe dalin rethore hapen vale-vale si rathe bashkqendrore
une e ti nje thyese lidhur ne nje bosht ti numerusi siper,une emerusi poshte
po ste bera jeten diell si pranvera cvite me jane taksur mi shumezofte zerua
dashurise per ty mos ti shuhet vapa cdo fjale qe te thuash do ta fus ne kllapa
dhe oh si do ritet me hapa ritmike sot fuqi katrore mot fuqi kubike
bukuria jote bukuri limit mi perndau mende gjer ne infinit.
me trete formule,me shkrive te gjalle si nje copez akull ne plus njeqind shkalle
folme shpirti im,shpirt ne maximum` se pa ty skam gjume as ne minimum | |
| | | AI_CUNI_ATJE
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 11/2/2008, 11:52 am | |
| Kur ti je prane ne jemi tre une, ti dhe dshuria. Kur ti largohesh ngelemi serisht tre une, imazhi yt dhe vetmia. | |
| | | elda
Numri i postimeve : 1086 Age : 33 Registration date : 25/01/2008
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 11/2/2008, 3:27 pm | |
| Ne dyer zemrash trokiti shpesh, Hyr i thoshin dikur. Nje copez buke ai desh Porse i jepnin gure.
Keshtu i mblodhi gure-gure I coi ne shtepi Dhe me ta ndertoi nje mur Perreth zemres se tij. | |
| | | jurgeni
Numri i postimeve : 1432 Age : 33 Registration date : 19/01/2008
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 11/2/2008, 7:46 pm | |
| nje pyetje kam: kto poezi jan copy paste apo i keni ber vet? | |
| | | fefe_metallica
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 11/2/2008, 10:46 pm | |
| un e kam be vet! se di kush ma ka fshi se e kisha postu un 1 | |
| | | Ermagedon
Numri i postimeve : 1630 Age : 33 Registration date : 19/01/2008
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 12/2/2008, 12:44 am | |
| po pse nuk ke than ti re lol qe te pskan fshi replikat? Pashe historikun e fshirjev ne panel tani. Ne kete kategori nuk eshte fshire asnjehere asnje replike. | |
| | | fefe_metallica
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 12/2/2008, 12:46 am | |
| ateher paska ndonje teme tjeter qe kam postu un ate | |
| | | AI_CUNI_ATJE
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 12/2/2008, 12:10 pm | |
| -Hej! Ka njeri?... "Dhe thone pastaj qe heshtja do te thote po. Apo nuk bera pyetjen e duhur? Gjithmone ngaterrohem me keto gjera. Ne dukje jane te thjeshta, por kur fillon e mendohesh dhe mendohesh, asgje nuk nxjerr ne drite. Pikerisht ne kete moment kupton qe jane me shume te komplikuara se sa ti mendoje dhe gjithcka bije poshte. I gjithe meditimi yt hidhet ne kosh mbasi eshte i gabuar qe ne fillim. Pikenisja eshte e gabuar. Starti behet ne drejtim te gabuar dhe si rrjedhim finishi nuk gjendet kurre. Dhe si perfundim, jo vetem qe nuk gjej asnje pergjigje, por ka raste kur harroj dhe pyetjen duke u degezuar dhe u ndare cdo cast ne nje nyje te re qe del rruges. Keshtu qe kam perfundimi me i mire qe kam nxjerre ne kete rast eshte te mos mendohesh fare per keto gjera." -Nqs ka njeri edhe mund te pergjigjet. "Edhe kjo me duhej. I humbur ne mes te hicit. Jo, prit nuk eshte hic hic. Disa gjera qe mund te klasifikohen te egzistueshme, por qe ne rastin tim jane painteres, pra eshte njesoj sikur mos egzistonin. Sa interesante jemi ne njerzit. Kur dicka nuk na intereson e flakim tej dhe zgjatemi deri sa keputim mish per te kapur dicka tjeter qe nuk na intereson. Dhe ketij ligji nuk i shpeton asgje. Sende, njerez, mendime, ndjenja. Por kur dikush ben te njejten gje me ne, fyhemi, merzitemi, cuditemi me veten dhe pyesim se pse njerzit jane kaq te keq me ne dhe si ka mundesi qe te sillen ne menyre kaq te poshter. Apo e kam gabim? Prit te mendohem nje here ne me ka ndodhur mua ndonjehere? Hahaaa. Kjo ishte per te qeshur. Shuuume here. Dhe te nesermen kur jam cuar ne mengjez kam bere te njejten gje dhe vete, ndonjehere pa e vene re ndonjehere me vetedije duke u justifikuar ne nje menyre aq te koklavitur sa pertoja per ta sjelle ne mendje per here te dyte. Per te qene i sinqerte disa here as qe kam marre mundimin te justifikoj veprimet e mija. Egoja ime ka mbytur gjithcka duke me bere te verber para perpjekjes se pare te vetkontrollit. Uuuu sa qenkam nevrikosur me veten. Gjithe keto fjale te renda. Pse valle filluan te me mbijne tani ne tru? Po te humbesh kaq lehte dhe ne nje vend si ky, nuk te ben te mendosh mire per veten. -Nqs ka ardhur dikush tani, kisha vetem nje fjale. Ndihme. Kam humbur. Nuk e di se ku jam. Kam gjysem ore qe po vertitem ne erresier.
-Cfare ke qe therret ne mes te nates idiot. Dhe boll u vertite neper dhome si pune e lugatit por shtrihu dhe fli.
-Nuk po gjeja dot krevatin. Faleminderit qe ndeze driten per mua.
MOS QESH. NESER MUND TE JESH VETE NE TE NJEJTEN GJENDJE DUKE KERKUAR DICKA QE GJITHMONE KA QENE VETEM TRE HAPA LARG TEJE... OSE TRE FJALE. Zot me fal.... por Ai nuk do t'ju quaje idiot, por birin e tij... | |
| | | xhen shefi
Numri i postimeve : 60 Age : 33 Registration date : 10/02/2008
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi 15/2/2008, 12:23 am | |
| Mos me harro te lutem dhe mos me ler te harroj me mba pak vend te futem qe bashke me ty te kujtoj
Te lutem ma fal marrezine mencurine ma fal gjithashtu si perla te arta fjalet qe them mos i mblidh ketu
shpirti- hapsire e pafundme gjen veten kur rroket me ty mpak dhimbjen me te skajshme dhe perjeton vec magji.
Mos harro mesimin e sotem Kurre mos me pyet ku fjalet i gjej se dhe kur ato kristalizohen Nuk hidhen ne leter- vec ne liqej. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Shkruaj nje poezi | |
| |
| | | | Shkruaj nje poezi | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |